bureau voor

merk en marketing

Voor startups
en scale-ups

Founded in Friesland

Merkontwikkeling / Merkstrategie

via Klant in Zicht

Founded in Friesland is hét eco-systeem voor voor ondernemend talent, startups en scale-ups in de regio. Want Friesland heeft mensen nodig die kansen zien en daarvoor gaan. Die durven innoveren, samenwerken en over grenzen heen kijken. Voor die startups is een integraal programma essentieel. In opdracht van Klant in Zicht ontwikkelden we de merk- en contentstrategie.

Founded in Friesland is in 2019 ontstaan vanuit het Innovatiepact Fryslân. Het doel? Meer startups, meer bedrijven die groeien van startup naar scale-up een hoger ambitieniveau en betere samenwerkingen.

 

“Friesland heeft een verbindend en aanjagend ecosysteemprogramma nodig met duidelijke ambities voor zowel ondernemend talent als innovatieve ondernemers”. Een programma dat inzet op het creëren van meer aanwas van nieuwe startups vanuit de kennisinstellingen en economische clusters tot het begeleiden van scale-ups in de internationale groei.

 

Naar de kern
We introduceerden het merkdenken bij het team van Founded in Friesland. Samen ontdekten we de Golden Circle, merkwaarden en merkpersoonlijkheid. Het werd duidelijk dat ‘Founded’ (voor intimi) vooral anderen laat groeien en dat ze zelf in de kern een verbinder en aanjager zijn. De spotlight is niet voor hen, maar voor jou.

 

Voor de merkpersoonlijkheid gebruikten we de methodiek van de 12 archetypes van Jung. Hierbij kwam Founded duidelijk naar voren als een Avontuurlijke Maker: Founded in Friesland laat anderen excelleren, inspireert om ‘meer’ te doen en laat zowel mensen als organisaties groeien.

Vanuit dat vertrekpunt maakten we vervolgens de vertaling naar het volledige merkmanifest: de doelstellingen, de doelgroepen, de contentstrategie én de tone of voice. 

 

Fast forward
Nu 4 jaar later staat er een sterk merk met een net zo sterk eco-systeem voor ondernemend talent, startups en scale-ups in Friesland. Meer dan 250 partners en startups zijn aangesloten bij Founded, er zijn 175+ events georganiseerd om te inspireren en te verbinden en elk jaar groeit het aantal succesvolle startups in de provincie. Dat werd gevierd met de lancering van het Founded magazine (zie foto’s).

 

Foto’s en video door Klant in Zicht.

Klant / Opdrachtgever

Klant: Founded in Friesland

Opdrachtgever: Klant in Zicht

Inzet

Merkontwikkeling, Merkstrategie

Lancering

Juni ’20

Onze cases /

bureau voor

merk en marketing

Copyright© Door Schut

Privacy Policy